Till 4 personer behöver du:
1 grillad kyckling
2 krm italiensk salladskrydda
2 bananer
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 dl chilisås
1 paket bacon
salta jordnötter
Först tar du och benar ur kycklingen och dela i bitar. Lägg bitarna i en form. Strö över italiensk salladskrydda. Detta ger extra god smak åt kycklingen.
Skala och skiva bananerna och lägg ovanpå kycklingen.
Vispa grädden ganska fast. Blanda den med creme fraiche och chilisås. Bred gräddchilin över kyckling- och bananbitar.
Nu sätter du på riset, in med formen i ugnen och skär till en grönsallad att ha till. Kycklingen skall vara i ugnen i 250 grader i ca 20-25 minuter. Vill du att det skall gå riktigt fort sätter du in den i mikron på full effekt i 5 minuter.
Nu skall du göra bacon att ha på kycklingen när den är färdig. Ett jättebra tips är att steka bacon i mikron, så slipper du ta hand om en flottig stekpanna. Är jätteenkelt. Strimla baconen och lägg dem på ett fat med hushållspapper. Täck baconskivorna med ett lager hushållspapper. In i mikron på full effekt cirka 5 minuter. Klart.
När kycklingen är färdig tar du bacon och salt jordnötter och strör över. Mums! Jättegott recept som du bara måste göra!
Kycklingbitar och bananer kryddar du med italiensk salladskrydda. Detta blir jättegott!
Bacon är perfekt att steka i mikron så sparar du disk.
Tar bara 4-minuter så är de klara.
På med gräddblandning och sedan in i ugnen.
Klart! Gott med ris och grönsallad till. Barnen och maken länsade allt och abolsut inget fanns kvar!
Mums vad det ser gott ut. Det var längesedan man gjorde en Flygande Jakob. Det måste jag pröva i veckan!
SvaraRaderaTack för tipset!