fredag 29 oktober 2010

Musselsallad - superenkelt och jättegott!


När du har 10 minuter på dig att laga något att mätta magen med är det hur enkelt som helst att göra en musselsallad.

Detta behöver du för 4 personer:

2 burkar musslor ca 300 gram
1 isbergssallad
4 tomater
1 gurka
1 knippe rädisor
1 liten rödlök
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt
citron
dill

Att äta till:
bröd med vitlök

Skär isbergssalladen i fina strimlor. Skär tomaten och gurkan i bitar.
TIPS! Rädisorna sköljer du och lägger i ett litet glas i iskall vatten några minuter. Vattnet gör dem extra krispiga. Sedan delar du dem på mitten.
Strimla rödlöken.
Blanda olivolja och vinäger med ett kryddmått salt. Blanda grönsaker och dressing i en stor skål innan du lägger upp salladen på faten. Ta musslerna och skölj av dem i rinnande vatten. Lägg musslorna på salladen. Toppa med citron och dill om du har hemma.
Jag gjorde jättegoda bröd till. Hade några minibaghuetter i frysen som jag tog fram och tinade snabbt. Delade dem på mitten och bredde på smör och vitlöl. Sedan in i ugnen på 225 grader i några minuter så att de får färg.

Oj vad gott det blev på 10 minuter jobb i köket!!!!

Ett litet tips om du vill ha rädisorna riktigt krispiga och goda. Lägg dem några minuter i ett glas med iskallt vatten.


Rör ihop lite smör och vitlök i en skål som du sedan brer på dina bröd.


Lägg dem i en ugnsäker form och in i ugnen.


Efter bara några minuter i ugnen har du jättegoda vitlöksbröd. Så enkelt att göra och så gott till mycket!


Jättegott & jätteenkelt! Prova du med när du har riktigt bråttom någon gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar