När du har 10 minuter på dig att laga något att mätta magen med är det hur enkelt som helst att göra en musselsallad.
Detta behöver du för 4 personer:
2 burkar musslor ca 300 gram
1 isbergssallad
4 tomater
1 gurka
1 knippe rädisor
1 liten rödlök
2 msk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
salt
citron
dill
Att äta till:
bröd med vitlök
Skär isbergssalladen i fina strimlor. Skär tomaten och gurkan i bitar.
TIPS! Rädisorna sköljer du och lägger i ett litet glas i iskall vatten några minuter. Vattnet gör dem extra krispiga. Sedan delar du dem på mitten.
Strimla rödlöken.
Blanda olivolja och vinäger med ett kryddmått salt. Blanda grönsaker och dressing i en stor skål innan du lägger upp salladen på faten. Ta musslerna och skölj av dem i rinnande vatten. Lägg musslorna på salladen. Toppa med citron och dill om du har hemma.
Jag gjorde jättegoda bröd till. Hade några minibaghuetter i frysen som jag tog fram och tinade snabbt. Delade dem på mitten och bredde på smör och vitlöl. Sedan in i ugnen på 225 grader i några minuter så att de får färg.
Oj vad gott det blev på 10 minuter jobb i köket!!!!
Ett litet tips om du vill ha rädisorna riktigt krispiga och goda. Lägg dem några minuter i ett glas med iskallt vatten.
Rör ihop lite smör och vitlök i en skål som du sedan brer på dina bröd.
Lägg dem i en ugnsäker form och in i ugnen.
Efter bara några minuter i ugnen har du jättegoda vitlöksbröd. Så enkelt att göra och så gott till mycket!
Jättegott & jätteenkelt! Prova du med när du har riktigt bråttom någon gång!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar