Till kycklingen gjorde jag en kall potatissallad som jag brukar ha på sommaren när man grillar. Men varför inte göra den nu på hösten?
Den hela kycklingen lägger du i en form och penslar med olivolja, honung, citronsaft, salt och peppar. Har du inte flytande honung så lägg lite honung i en kopp och mikra den en mycket kort stund så vips har den blivit flytande.
In i ugnen på 150 grader i 1,5 timme. Så enkelt var det.
Ta sedan och koka potatis och låt den sedan svalna.
Skär potatis i tjocka skivor och lägg i en skål. Blanda sedan i 3 dl grönsaks buljong, skivad röd lök (tunna skivor), skivade rädisor, olivolja och vinäger, salt och peppar. Blanda runt och du har en fantastiskt god potatissallad. Perfekt att göra om du har överbliven potatis från dagen innan.
Jättelätt att göra sin kyckling i ugnen och blir jättegott men det tar lite tid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar