tisdag 28 september 2010

Jättegod ugnspannkaka superenkelt


Idag är det våran Jesper, 12 år, som skall laga middag. Han är en hejare på ugnspannkaka. Släpp loss barnen i köket. De kan mer än vad man tror.

Här kommer receptet:

4 portioner:

Gör dubbel sats så det blir en hel långpanna, annars tycker jag inte det räcker för 4 personer.

1 äpple
1 paket (140 gram bacon)
1 1/2 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 ägg

Sätt ugnen på 200 grader.



Ta fram en smord ugnsäker form (ca 30x20 cm) eller en hel långpanna till dubbel sats.
Dela, kärna ur och skär 1 äpple i tärningar. Lägg äpplet i formen.
Stek baconet och lägg det i formen.
Vispa ihop vetemjöl, mjölk och ägg. Häll smeten i formen.

Grädda i 35-40 minuter.

Kan det bli enklare? Det som blir över (om det blir något) är kanonbra lunchmat till jobbet eller frys in och ha till matsäcksmat åt barnen.

Vi åt pannkakan med äpplemos och keso. Strödde lite kanel över äpplemoset. Det var supergott till.

                             
Bröderna igång i köket


Här är det som skall vara i.


Äpplet skall kärnas ur och delas i små bitar.


                                      
Baconet steks i pannan.


                                      
Hampus får en grisini att gnaga på.


                                       
 Jesper häller över smeten i formen där äpplen och bacon ligger.


                                       
Kul att var med storebrorsan i köket!


                                      
Alltid hittar man något kul i lådorna!


                                      
Då var det klart! Supergott med äpplemos och keso till. Det måste du testa.
Strö lite kanel över. Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar